Menu   Email

logo_kunnerup

Kranio-Sakral Terapi (KST)

Inden første Kranio-Sakral (KST) behandling taler vi 5-10 min. På den måde danner jeg mig et billede hvad det er du kommer med. Herefter starter behandlingen som typisk foregår liggende på briksen. Somme tider uden på tøjet andre gange direkte på huden.

Under behandlingen palperer og sanser jeg ind i muskler, bindevæv knogler, membraner, nervesystemet, energi flow og alt det andet som træder frem når jeg med mine hænder lytter til hele klienten på en gang. Sind og tanker har stor indflydelse på vores krop, og behandlingen kan forløse følelser og tanker såvel som fysiske spændinger som kan ligge til grund for de ubalancer vi går rundt med. Derfor behandler jeg med omsorg og opmærksomhed og arbejder dybt, ofte beskriver klienterne at de har været langt væk under behandlingen.

”Kranio sakral”... - er det ikke kun massage af kraniet?, spørger mange mig om. Hvordan kan det hjælpe ved spændinger i nakke og skulder? KAN er her et vigtigt ord – du får behandling, der hvor din krop har brug for det, hver enkelt behandling er således forskellig. Behandlingen kan hjælpe med rigtig mange ting og både babyer, børn, unge og voksne kan få udbytte af den. Selve kontakten sker via blid berøring forskellige steder på kroppen, arme, ben og hoved. Uddannelsen ”Ret Ryg og Nakke” som jeg har fra Trine Rosenberg (2009), har givet mig stor kompetence i at arbejde med nakkespændinger, ryg problemer og hovedpine.

Slag i hovedet, feber, stress, medicin mv. kan være medvirkende til at membranerne der omgiver hjernen samt i kroppen spænder. KST kan være med til at afspænde membranerne. Løsning af kraniets knogler giver mulighed for frit flow af hjernevæsken, og optimal ny næring til hjernen samt returnering af den brugte hjernevæske, som ellers kan give hovedpine. Har man været ude for hjernerystelse, piskesmæld, fald, slag eller lign, kan der stadig sidde et chok i ”systemet”, som ikke er forløst, under behandlingen kan chokket og spændingen forløses på samme tid, og en regenerering kan nu begynde. Her er det vigtigt at de rette omstændigheder efterfølgende er til rådighed, så som: ro, hvile, frisk luft, lette øvelser, omega 3, 6, 9 -olier, gode vitaminer og mineraler, gerne økologisk sund mad, frisk vand og god søvn.

Jeg arbejder i større og større grad med Biodynamisk KST, men hvad er så det? Lige fra undfangelsen er organismens opbyggende kraft til stede som en iboende resurse. Når sygdom og smerte opstår, er det egentlig et sundhedstegn. Kroppen gør os opmærksomme på at vi skal agere anderledes og har brug for hjælp udefra til at komme i kontakt med disse iboende resurser igen. Denne kontakt kan ske gennem Biodynamisk Kranio-Sakral terapi, hvor jeg via mine hænder lytter, - nærmest som gennem et vindue ind i kroppen til den historie der er at fortælle. Her hjælper jeg kroppen til at genfinde sin iboende sundhed og de resurser der skal til for at vende smerte og sygdom til en tilstand hvor energien igen kan flyde frit. På den måde kan sundhed, overskud og glæde i livet genfindes.

Er det så ikke bare healing? Bliver jeg af og til spurgt. Både ja og nej. Healing betyder blot heling, og vi kan og gør det alle sammen når vi aer, nusser og krammer vores børn og partner eller kæler med vores kæledyr. På uddannelsen til at blive Biodynamisk Kranio-Sakral terapeut, er anatomien en stor del hvor der palperes, sanses og studeres. Der bliver lyttet til knoglernes bevægelse, nervesystemets impulser, bindevævets tilstand, væskens rytme, membranernes elasticitet, musklernes fleksibilitet samt flow og stagnation mv. Denne viden er vigtig for at kunne genkende den når jeg møder den i klientens system under behandlingen.

Lidt større børn
”Han har krudt i måsen, måske kan du slet ikke behandle ham?”, hører jeg fra flere forældre. Det kan jeg nu ofte, barnet kan mærke behandlingen i kroppen og slapper af, somme tider falder barnet i søvn under behandlingen og det er helt ok. Barnet er klienten og jeg taler til barnet når I kommer i klinikken. Det er barnet der kan mærke sin krop. I kan som forældre supplere, når og hvis barnet har brug for hjælp til at sætte ord på. Jeg har legetøj som barnet kan kigge på mens det er på briksen, eller bøger som forældrene kan læse højt. Barnet kan også selv tage en bog eller yndlings legetøj med.

En stille 5 årig, småt spisende dreng, kom i klinikken hvor jeg startede med at løsne bækken og rygsøjle, samtidig mærker jeg en stress i nervesystemet, membranerne, kranie. Jeg løsnede i munden og omkring kæben. Drengen reagerede rigtig godt på KST-behandlingerne og moderen fortæller, at fra gang til gang kunne han nye ting, f.eks. hopper han nu, hinker, er blevet lidt fræk/frisk, fløjter, synger og spiser mad han ikke før syntes om. Samtidig er han på få måneder blevet ”skole klar”. 

Teenager/unge
Jeg har af og til unge mennesker som er blevet henvist til mig af deres forældre, og hvor den unge har oplevelsen af at det er spil af tid at komme. Forældrene kan så under behandlingen sidde i venteværelset eller gå i mens. Inden den unge kommer på briksen, spørger jeg for eksempel ind til hvordan den unge har det i skolen, hjemme, fritidsinteresser og med venner. Somme tider snakker vi mens jeg behandler. De unge kommer typisk med angst, depression, søvnproblemer, koncentrationsbesvær, nervøsitet, uro, hovedpine mv.