Når du kommer med dit barn i klinikken, er det dit barn der er i centrum og behandlingen starter så snart I træder ind ad døren.
Babyer og små børn kan sidde hos dig imens vi sammen ”lander” og taler om hvorfor I er her. Jeg spørger måske ind til hvordan graviditeten og fødslen har været, samt tiden til nu. Har der været fald, slag, uheld eller reaktioner på hændelser. Samtidig starter jeg journal op. Større børn kan ofte selv fortælle hvorfor de er her og hvad de har brug for hjælp til, måske med hjælp fra mor og far. Jeg lægger stor vægt på at møde dit barn så det har tillid til mig og er tryg ved det jeg gør inden den fysiske kontakt.
Dit barn kan stadig sidde hos dig, når den mere fysiske del af behandlingen med hænderne begynder, eller den kan foregå på briksen/gulvet. Medbring gerne babys dyne og dit barns yndlingslegetøj som evt. kan være en del af den indledende snak/selve behandlingen. Du kan også læse højt fra en bog så det bliver en hyggelig oplevelse. Under behandlingen sidder eller ligger dit barn i en stilling det selv føler er rart. Er der brug for en lille stund med amning/flaske/ren ble er der også tid til det undervejs.
De udfordringer dit barn har, kan forstærkes under behandlingen og oplevelsen kan være både fysisk og følelsesmæssig og komme til udtryk som f.eks. rastløshed. Det er en naturlig reaktion der viser at barnet er ved at få kontakt til de dybereliggende årsager til udfordringerne.
Der kan være forskellige årsager til dit barns udfordringer. En fødsel som udefra ser fredelig og almindelig ud og hvor alt gik godt, kan for baby have været stressende og for hurtig. Det kunne også være en fødsel der endte med akut kejsersnit mv. Udfordringer der relaterer til fødslen kan vise sig som uro, gråd, søvnproblemer, favoritside, kolik/mavekneb, fordøjelsesproblemer, suttebesvær, refluks, mistrivsel/gråd, skæve kranier mv. Baby og børn kan også være låst i nakken med afklemning af vagusnerven/10 kranienerve som resultat.
Har mor i graviditeten været stresset eller syg, kan det også have påvirket baby, da mor og foster deler blod og hormoner under graviditeten. Mors/fars nervesystem kan også være i forhøjet alarmberedskab efter fødslen, så det er svært at regulere babys nervesystem. Her anbefaler jeg nogle gange at mor/far booker tid til egen behandling.
Et par klienthistorier:
Stramme tungebånd er
et emne der p.t. er oppe i mange medier. Når barnet har svært ved at
sutte, tænker mange at klip af tungebånd er en god løsning. Her er
min erfaring er at der kan være andre muligheder end at klippe. Jeg
havde en 6 uger gammel dreng i behandling, han havde bl.a. svært ved
at sutte. Under 2. behandling stak han pludselig tungen frem, mor
blev overrasket, da han ikke tidligere havde kunnet dette.
En mor kom med sin lille pige. Hun sov dårligt dag og nat, havde det svært i dagplejen og var utryg. Gennem behandlingen fik kroppen plads til selv at kunne slippe de blokeringer der efter en hurtig fødsel havde givet spændinger i hendes krop. Efter 4 behandlinger var pigen gradvist blevet mere tryg i hverdagen. Hun begyndte at sove godt i dagplejen og kunne gradvist begynde at slippe den omklamrende kontakt med mor og brystet.